Deze ovenschotel laat goed zien dat vegetarische gerechten niet saai hoeven te zijn! Zoete aardappel, prei en courgette in één schaal!
Deze puree van zoete aardappel ipv gewone aardappelpuree kun je natuurlijk ook bij andere ovenschotels gebruiken.
Tip: gebruik een keukenmachine om de kaas te raspen en daarna de prei en courgette in plakjes te snijden.
Ingrediënten (3 personen):
- 500 gr zoete
aardappel, geschild en grote doormidden
- Scheutje melk
- 1 rode ui,
gesnipperd
- 2 teentjes
knoflook, geperst
- 2 prei, in
ringen
- 1 courgette,
in halve ringen
- 1 klein blikje
tomatenpuree
- 1-2 tl gerookt
paprikapoeder
- Peper en zout
- Ca 100 gr oude
kaas, geraspt
- Ruime
ovenschaal, ingevet
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Kook de zoete aardappelen in 15-20 min gaar, giet ze af
en stamp ze met een scheutje melk tot een puree. Breng op smaak met wat zout en
peper.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en
fruit de prei, ui en knoflook een paar min. Voeg de tomatenpuree, courgette en
paprikapoeder toe en bak tot de groentes beetgaar zijn. Doe de groentes in de ovenschaal.
Verdeel de puree erop en strooi de kaas erover.
Bak 10 min in de oven tot de kaas helemaal gesmolten is.
Reacties
Een reactie posten