Springrolls met 2 soorten kool

Springrolls zijn lekker als lunch of als tussendoortje 's middags. Deze rijstvellen heb ik gevuld met rodekool,  witte kool en taugé.

Vervang 1 van de kolen door wortel of paprika als je ze niet allebei in huis hebt. Wil je een andere vulling in je rijstvel doen? Kijk dan eens hier.

Je kunt kool makkelijk in een keukenmachine fijnsnijden. Heb je die niet, dan kan het ook heel goed met een groot scherp mes.

Ingrediënten (4 stuks):

- 4 rijstvellen

- 100 gr rode kool, fijngesneden

- 100 gr witte kool, fijngesneden

- 50 gr taugé

- 1 teentje knoflook, geperst

- 1 el sojasaus

- Handje cashewnoten

- Peper en zout

 

Voor de dipsaus:

- ½ el sojasaus

- 1 el zoetzure chilisaus

Bereiding:

Bak de kool, knoflook en taugé een paar min aan in een koekenpan. Breng op smaak met wat peper, zout en sojasaus. Laat wat afkoelen en roer dan de cashewnoten erdoor.

Maak het dipsausje door alle ingrediënten in een kommetje door elkaar te roeren.

Zorg dat de ingrediënten voor de vulling klaar liggen en leg een plank neer.

Neem een wok of grote kom en vul met heet water. Leg 1 vel rijstvel in het water en laat het ca 20 seconden weken tot het vel wat soepeler is geworden.

Neem het vel uit het water, laat overtollig water eraf lopen via de rand van de pan/kom en leg op de plank. Leg de vulling in 1 lijn in het midden van het vel. Vouw de zijkanten over de vulling heen en vouw dan de onderkant over de vulling naar boven. Rol van onder naar boven strak op en leg op een bord. Herhaal met de rest van de vulling en vellen.

Snijd diagonaal doormidden en serveer met de dipsaus.

 

Reacties