Rijst met tomaatjes uit de oven

Éénpersoons ovenschaaltjes zijn ideaal als niet iedereen tegelijk eet, bijv door sport of werk. Deze rijst met tomaatjes maak je snel, zeker als je gekookte rijst van een dag eerder gebruikt. 

Zet je schaaltje in de oven als je thuis komt en een kwartier later is je eten klaar!

Ik heb verse kruiden gebruikt, dit kun je goed vervangen die gedroogde tijm en oregano. 


Ingrediënten (3 personen):

- 250 gr gekookte witte rijst (ca 100 gr ongekookt)

- 150 gr cherrytomaatjes, doormidden

- 15 bolletjes mini mozzarella

- 1 rode ui, gesnipperd

- 1 teen knoflook, geperst

- Paar takjes oregano, blaadjes grof gehakt

- Paar takjes tijm, gerist

- 1 courgette, in blokjes

- Ovenschaaltjes, ingevet

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Verhit wat olie in een wok en fruit de ui en knoflook. Doe de courgette erbij en bak ca 5 min. Breng op smaak met zout, peper, tijm en oregano. Roer rijst en tomaten erdoor, verhit kort. 

Verdeel over de ovenschaaltjes. Druk de mozzarella in de rijst zodat ze nog iets uitsteken.

Bak ca 15 min in de oven.

 

 


Reacties