Zalm in kruidenroomsaus

 

Zalm in kruidenroomsaus met pasta, vol smaak en toch makkelijk te maken. 

Neem verse kruiden die je lekker vindt bij zalm. Ik heb peterselie, bieslook en tijm gekozen, maar je kunt de tijm ook goed door dille vervangen.

De pasta wordt in een aparte pan gekookt, maar wel voor het serveren door de saus geroerd, zodat de pasta aan alle kanten bedekt wordt door de roomsaus. Als je penne gebruikt, kan de saus ook goed in de buisjes.

 

Ingrediënten (3 personen): 

- 1 moot zalm (ca 300 gr), in 3 stukken

- 250 ml slagroom of kookroom

- 30 gr margarine

- 1 teen knoflook, gehakt

- 2 sjalotjes, gesnipperd

- Paar takjes peterselie, grof gehakt

- Paar takjes tijm, blaadjes gerist

- Paar sprietjes bieslook, grof gehakt

- Kneepje citroensap

- Versgemalen peper en zout

- 150-200 gr pasta, bijv penne

Bereiding:

Smelt de boter in een koekenpan, doe de knoflook en sjalot erbij en laat een paar min zacht bakken. Giet de slagroom erbij en breng rustig aan de kook.

Doe de verse kruiden, peper, zout en citroensap naar smaak erbij, roer door en breng opnieuw aan de kook Begin met een beetje peper, zout en citroensap, je kunt later altijd meer toevoegen.

Leg de stukken zalm in de saus in de pan en doe een deksel op de pan. 

Laat in ca 8 min rustig garen, draai de zalm halverwege een keer om.

Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng die na het afgieten door de roomsaus.

Serveer met een (tomaten)salade.


 

 

Reacties