Met deze bietenmuffins kun je alle kanten op. Gebruik dit recept als basis en voeg evt ingrediënten naar keuze toe. Je kunt zo ook zo eten met een kleine salade ernaast.
Gebruik een keukenmachine om de bieten te raspen. Zorg dat je zoveel mogelijk vocht uit de bieten drukt zodat het beslag niet te nat wordt.
Ingrediënten (ca 20 stuks):
- 2 eieren
- 300 ml melk
- 250 gr
zelfrijzend bakmeel
- 1-2 el ras el
hanout
- Snuf zout
- 150 gr feta,
in blokjes
- 3 rode bieten,
geraspt en uitgelekt in een vergiet
- Muffinvormen (voor ca 20 muffins),
bekleed met papiertjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Doe de eieren met de melk in een kom en mix kort met een handmixer met gardes. Doe de specerijen en het zelfrijzend bakmeel in de kom en mix tot een glad beslag. Roer de biet en de feta erdoor.
Vul de vormpjes tot ca 1 cm onder de rand. Bak ca 25 min in de oven tot de muffins gaar zijn.
Variatie mogelijkheden:
- kleine stukjes paprika
- uitgebakken spekblokjes, gebruik dan wat minder kaas
- walnoten
Reacties
Een reactie posten