Ovenschotel met prei en kerrie-gehakt

 

Prei, gehakt en kerrie zijn een goede combinatie. Maak er met aardappel en paprika een heerlijke ovenschotel van.

Je kunt deze schotel al eerder maken. Verleng de oventijd als het uit de koelkast komt.

 

Ingrediënten (3 personen):

- 300 gr rundergehakt

- 1 el kerriepoeder

- 2 teentjes knoflook, geperst

- 1 ui, grof gesnipperd

- 1 tl gerookt paprikapoeder

- Peper en zout

- 2-3 preien, in halve ringen

- 1 rode paprika, in blokjes

- 150 gr kwark

- 600 gr aardappelschijfjes, voorgekookt

- Handvol geraspte kaas

- Ruime ovenschaal, ingevet

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui en knoflook kort. Roer de specerijen erdoor en fruit een paar min op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak het in een paar min rul. Bak de paprika en prei mee tot ze beetgaar zijn. 

Roer dan de kwark erdoor.

Doe een laagje gehakt onderin de ovenschaal, leg de helft van de aardappel er naast elkaar op. 

Verdeel de rest van het gehakt erover en dek af met de aardappel. Strooi de kaas over de bovenkant.

Bak in 30 min gaar en zet de laatste paar min de bovengrill aan zodat de kaas goudbruin kleurt.


 

 

 

 

Reacties