Spinaziesalade met ahornsiroop

Spinazie is erg lekker in een salade, zeker met wat zoet-bitter door ahornsiroop. Glazuur wat walnoten met ahornsiroop en gebruik het ook in de dressing. 

Deze salade is lekker als lunch. Je kunt de onderdelen ook los op tafel zetten met andere groentes zoals paprika en / of tomaat. Zo maak je een saladebuffet waarbij iedereen zelf zijn salade kan samenstellen. 

Sprenkel evt wat citroensap over de appel als je hem niet direct mengt met de dressing.


Ingrediënten (1):

- Ca 120 gr spinazie, in repen gesneden

- Ca 80 gr gemengde sla (bijv rucola, winterpostelein, bladsla), in repen gesneden

- 1 appel met schil, in dunne partjes

 

Voor de noten:

- Handvol walnoten

- 4 el ahornsiroop

- Snuf zeezout

- Snufje kaneel

 

Dressing:

- 3 el olijfolie

- 1 el balsamicoazijn

- 1/2 el ahornsiroop

- 1/2 el mosterd

- Beetje zout

Bereiding:

Maak eerst de geglazuurde noten. Verhit een kleine koekenpan met anti aanbaklaag en bak de noten ca 2 min op medium vuur.

Voeg de ahornsiroop, zout en kaneel toe, laat aan de kook koken en zet het vuur laag. Bak de noten nog ca 5 mijn terwijl je af en toe roert. 

Laat naast elkaar afkoelen op een stukje bakpapier. Hak ze grof.

Meng de ingrediënten voor de dressing.

Doe voor de salade de spinazie en sla op een bord en meng door elkaar. Meng de helft van de dressing erdoor.

Verdeel de appel en noten over de salade en meng nog eens. Voeg naar smaak de rest van de dressing toe en serveer. 


 

Reacties