Een heerlijke Thaise woksaus naar eigen smaak! Veel gember en sojasaus met limoen, bruine suiker en vissaus.
Deze saus past erg goed bij kip en wokgroenten, maar het kan ook voor vegetarische gerechten gebruikt worden. Kies dan bijv gekookt ei of noten ipv kipfilet. Ik heb als basis groenten gekozen die een knapperige bite houden zoals peultjes, sugarsnaps en taugé.
Ingrediënten (4-6 personen):
Voor de saus:
- 4 el sojasaus
- 1 el gembersiroop
- 1 el limoensap
- 1 tl limoenschil rasp, fijngehakt
- 1 el vissaus
- 1/2 tl sambal
- 1 tl maizena
- 1 tl gember, rasp
- 2 tl bruine suiker
Verder:
- 300 gr kipfilet, in reepjes
-750 gr wokgroente, bijv taugé, sugarsnaps en peultjes
Bereiding:
Los de maizena op in 1 el water. Meng de rest van de ingrediënten van de saus in een kommetje, roer de opgeloste maizena erdoor.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en bak de kip in een paar min rondom bruin. Roer de saus erdoor en voeg de groenten toe. Bak 8-10 min tot de kip gaar is, maar de groentes nog wat knapperig zijn.Serveer met noedels of rijst.
Reacties
Een reactie posten