Je kunt zoveel lekkere dingen maken met zoete aardappels! Deze zoete aardappelburgers zijn heerlijk en erg makkelijk te maken.
Ben je benieuwd naar andere recepten met zoete aardappel? Klik dan hier.
Benodigdheden (3 personen):
400 gr zoete aardappel, geraspt
2 eieren
4 el bloem
1 sjalot, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
1/2 tl komijnzaad, geroosterd
1 tl gerookt paprikapoeder
Peper en zout
3 plakjes cheddar
Bereiding:
Fruit de sjalot en knoflook kort aan (in de pan van komijnzaad)
Klop eieren los met bloem, komijnzaad en paprikapoeder. Roer de zoete aardappel, sjalot en knoflook erdoor en breng op smaak met wat peper en evt zout.Verdeel in 3 porties en maak er een bol van.
Verhit zonnebloemolie in een hete koekenpan en doe de zoete aardappel bollen erin en druk plat tot een burger.Bak ca 8-10 min, draai om en leg op elke burger een plakje cheddar. Bak nog 10 min tot de burger gaar is en de kaas gesmolten.Serveer met groene asperges (besprenkelen met olijfolie
en versgemalen zout, grillpan, 8-10 min) en gerookte zalm.
Variatie: vervang een deel van de zoete aardappel door gewone aardappel.
Reacties
Een reactie posten