Deze risotto is goed gevuld met groentes en daardoor een volledige maaltijd.
Als je geen saffraan hebt, dan kun je het weglaten of vervangen door een beetje kurkuma voor de kleur. Je kunt kabeljauw gebruiken ipv de pangasiusfilet.
Ingrediënten (5 personen):
- 1 ui,
gesnipperd
- 1 sjalot,
gesnipperd
- 3 teentjes
knoflook, geperst
- 300 gr risottorijst
- 1 liter (vis)bouillon
- 500 gr
kastanjechampignons, in stukken
- 1-2 puntpaprika’s,
in stukken
- 300 gr
pangasiusfilet, in stukken
- ½ citroen,
alleen rasp, fijngehakt
- Paar draadjes
saffraan
- Beetje Parmezaanse
kaas, geraspt
Bereiding:
Zet de bouillon op een laag vuur en houdt warm.
Verhit in een koekenpan een scheutje olie en bak de
sjalot, 2 teentjes knoflook, champignons en paprika in 15-20 min gaar. Doe de
laatste paar min de vis erbij.
Smelt ondertussen een klontje boter in een kookpan en verwarm de ui en 1 teen knoflook op laag vuur. Roer de rijst erdoor, verhit kort en voeg dan de bouillon in gedeeltes erbij tot de rijst gaar is.
Als het bijna gaar is, roer dan de saffraan in een paar el heet water om te laten wellen en giet dit bij de rijst.
Roer de groentes met vis door de rijst en breng op smaak
met citroenrasp, peper en Parmezaanse kaas.
Reacties
Een reactie posten