Champignonrisotto met vis

Deze risotto is goed gevuld met groentes en daardoor een volledige maaltijd. 

Als je geen saffraan hebt, dan kun je het weglaten of vervangen door een beetje kurkuma voor de kleur. Je kunt kabeljauw gebruiken ipv de pangasiusfilet.


Ingrediënten (5 personen):

- 1 ui, gesnipperd

- 1 sjalot, gesnipperd

- 3 teentjes knoflook, geperst

- 300 gr risottorijst

- 1 liter (vis)bouillon

- 500 gr kastanjechampignons, in stukken

- 1-2 puntpaprika’s, in stukken

- 300 gr pangasiusfilet, in stukken

- ½ citroen, alleen rasp, fijngehakt

- Paar draadjes saffraan

- Beetje Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding:

Zet de bouillon op een laag vuur en houdt warm.

Verhit in een koekenpan een scheutje olie en bak de sjalot, 2 teentjes knoflook, champignons en paprika in 15-20 min gaar. Doe de laatste paar min de vis erbij.

Smelt ondertussen een klontje boter in een kookpan en verwarm de ui en 1 teen knoflook op laag vuur. Roer de rijst erdoor, verhit kort en voeg dan de bouillon in gedeeltes erbij tot de rijst gaar is. 

Als het bijna gaar is, roer dan de saffraan in een paar el heet water om te laten wellen en giet dit bij de rijst.

Roer de groentes met vis door de rijst en breng op smaak met citroenrasp, peper en Parmezaanse kaas.




Reacties