Gebakken ijsbergsla met granaatappel

IJsbergsla is koud erg lekker in een salade, maar probeer het ook eens warm! Ik heb de krop in parten gesneden, bestreken met een dressing en gebakken in spekvet. Heerlijk!

Ingrediënten (2 personen):

- 1 krop ijsbergsla, in parten

- 125 gr spekblokjes

- Handvol granaatappelpitjes

- 1 el balsamicoazijn

- 2 el olijfolie

Bereiding:

Bak de spekblokjes uit in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Haal ze uit de pan met een schuimspaan, maar laat het vet in de pan. Laat de spekblokjes uitlekken op een bordje met keukenpapier.

Meng de olie met de balsamicoazijn en bestrijk de snijvlakken van de sla. 

Bak de sla in het spekvet een verdeel over 2 borden.

Verdeel de granaatappelpitjes en uitgebakken spekblokjes erover en serveer naar smaak met de rest van het balsamicoazijn-olijfolie mengsel.

 

Reacties