Een heerlijk schaaltje vol comfort food!
Dit bakje is ideaal voor na een drukke werkdag. Binnen een half uur zit je met je schaaltje aan tafel (of voor de tv). Je kunt natuurlijk ook een restje gekookte pasta van een dag eerder gebruiken.
Je kunt het tweede bakje later opwarmen als niet iedereen gelijk eet.
Ingrediënten (2 personen):
- 100 gr penne (of andere grote pasta)
- 1 prei, in dunne ringen
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- Handvol cherrytomaatjes, doormidden
- 100 gr zalm, in stukken
- Basilicumblaadjes, gescheurd
- Versgemalen peper
Voor de bechamelsaus:
- 20 gr boter
- 20 gr bloem
- 200 ml melk
- Handvol geraspte kaas
Verder:
- 2 ovenschaaltjes, ingevet
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Fruit de prei en sjalot in een beetje olie in een koekenpan. Roer de pasta erdoor en breng op smaak met peper.
Maak de bechamelsaus door in een kleine steelpan de boter te smelten en de bloem erdoor te roeren. Voeg de melk er beetje bij beetje aan toe terwijl je goed met een garde roert. Laat een paar min zachtjes koken zodat het wat indikt.
Verdeel de pasta over de ovenschaaltjes, druk de basilicum en de tomaatjes met de snijkant boven erin. Verdeel de zalm erover.
Roer de kaas door de bechamelsaus en giet dit over de schaaltjes. Bak ca 10 min in de oven.
Reacties
Een reactie posten