Kies een stevige witvis die in het seizoen is, kijk evt voordat je naar de visboer gaat op een viskalender.
Ingrediënten (3 personen):
Voor de vis:
- 3 witvis filets (ca 100 gr /stuk), bijv zeebaars
- 1 prei, dunne halve ringen
- 1 rode ui, dunne halve ringen
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 5-6 gedroogde tomaten, in korte reepjes
- 2 el olie uit het potje van de gedroogde tomaten
- 1-2 el kappertjes
- 3 stukken aluminiumfolie
Voor de erwtjes:
- Ca 400 gr erwtjes, bijv diepvries
- 1-2 sjalotjes, gesnipperd
- 1 el Italiaanse kruiden
Bereiding:
Begin met de vis.
Warm de oven voor tot 200 graden. Leg 3 vellen folie klaar.
Verhit 2 el tomatenolie in een koekenpan en bak de prei met de ui en knoflook een paar min op middelhoog vuur. Verdeel over de 3 stukken folie, een beetje ter grootte van de visfilet.
Leg op elk hoopje prei een visfilet. Verdeel de tomaten en kappertjes over de vis en vouw de pakketjes goed dicht.Bak in 15-20 min gaar in de oven.
Maak de gebakken erwtjes.
Veeg de koekenpan van de prei schoon en verhit een scheutje olie in de pan.
Doe de (bevroren) erwtjes met de sjalot in de pan. Roer de kruiden erdoor en breng verder op smaak met wat peper en zout. Bak in 8-10 min beetgaar.
Serveer de vis en erwtjes met aardappelpuree.
Reacties
Een reactie posten