Aspergetijd! In deze flammkuchen met asperges draait het echt om deze groente.
Doordat de asperges voorgekookt worden, hoeft de flammkuchen maar kort in de oven. Bak het onderin de oven zodat het deeg lekker knapperig wordt.
Je kunt ook rauwe ham of gerookte zalm gebruiken ipv de gekookte ham.
Ingrediënten (2 personen):
- 1 rol Flammkuchen deeg
- 500 gr asperges, geschild en uiteinde verwijderd
- 125 gr crème fraîche
- Paar takjes peterselie
- 1-2 teentjes knoflook, geperst
- 75 gr kaas, geraspt
- 2 plakken gekookte ham, in kwarten
- 1 kleine rode ui, in dunne halve ringen
Bereiding:
Plaats een bakplaat onderin de oven, haal de andere platen en/of roosters eruit. Verwarm de oven voor tot 210 graden.
Kook de asperges in 10 min bijna gaar. Laat goed uitlekken en snijd ze in de lengte doormidden.
Breng de crème fraîche op smaak met knoflook, peterselie, peper en zout.
Leg het deeg op het bakpapier op een grote plank of aanrecht. Maak een dunne snee op 1 cm van de rand. Bestrijk de binnenkant met de crème fraîche. Strooi 2/3 van de kaas erover. Verdeel de uien ringen erover.
Leg de asperges op het deeg. Bestrooi met de rest van de kaas en leg de stukken ham opgerold tussen de asperges.
Leg op de hete bakplaat onderin de oven.
Bak in 15-20 min gaar.
Reacties
Een reactie posten