Tien minuten in de keuken en de oven doet de rest! Deze ovenschotel met zalm en aardappel heeft weinig voorbereiding nodig, zeker als je een keukenmachine gebruikt voor de preiringen, kaasrasp en aardappelrasp.
Ingrediënten (2-3 personen):
1 rode ui, grof gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 prei, in ringen (bv met keukenmachine)
1 paprika, in blokjes
500 gr vastkokende aardappelen, geraspt (bv met keukenmachine)
50 gr cheddar, geraspt
170 gr zalmfilet
2 el kwark
2 el melk
Snufje nootmuskaat
Versgemalen peper en zout
Ovenschaal, ingevet
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Fruit de ui, knoflook en prei een paar min tot het zacht wordt. Breng op smaak met een beetje zout. Doe in de ovenschaal. Roer de paprika erdoor.
Meng de kwark en melk en roer nootmuskaat, peper en zout erdoor.
Leg de zalm op de groentes in de ovenschaal en verdeel het kwarkmengsel erover.
Roer de kaas door de aardappel en verdeel over de groentes en vis zodat alles bedekt is.
Bak in ca 45 min gaar en goudbruin.
Reacties
Een reactie posten