Zalm met aardappel

Tien minuten in de keuken en de oven doet de rest! Deze ovenschotel met zalm en aardappel heeft weinig voorbereiding nodig, zeker als je een keukenmachine gebruikt voor de preiringen, kaasrasp en  aardappelrasp. 


Ingrediënten (2-3 personen):

1 rode ui, grof gesnipperd 

2 teentjes knoflook, geperst 

1 prei, in ringen (bv met keukenmachine)

1 paprika, in blokjes

500 gr vastkokende aardappelen, geraspt (bv met keukenmachine)

50 gr cheddar, geraspt 

170 gr zalmfilet 

2 el kwark 

2 el melk 

Snufje nootmuskaat 

Versgemalen peper en zout 

Ovenschaal, ingevet 

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Fruit de ui, knoflook en prei een paar min tot het zacht wordt. Breng op smaak met een beetje zout. Doe in de ovenschaal. Roer de paprika erdoor. 

Meng de kwark en melk en roer nootmuskaat, peper en zout erdoor. 

Leg de zalm op de groentes in de ovenschaal en verdeel het kwarkmengsel erover. 

Roer de kaas door de aardappel en verdeel over de groentes en vis zodat alles bedekt is.

Bak in ca 45 min gaar en goudbruin. 



 


Reacties