Erwtjes en feta zijn erg lekker in een omelet en heb je vaak wel in huis (diepvries erwtjes zijn ideaal om altijd in huis te hebben). Zo maak je je lunch iets completer en eet je wat extra groentes.
Je krijgt een heerlijk luchtige omelet door het ei met de erwten en munt in een blender te mixen. Of houd het traditioneel door de erwtjes en kruiden er alleen door te roeren.
Beide manieren zijn lekker, kies zelf je of voor gepureerd of geroerd gaat.
Vervang de munt door peterselie als je geen munt hebt.
Ingrediënten (1 persoon):
- 1-2 eieren
- Handvol
erwten, evt diepvries, iets ontdooid
- 1 takje munt, alleen blaadjes
- Stukje feta,
kleine blokjes of Parmezaanse kaas
Bereiding:
Doe het ei met de erwten, munt, peper en zout in een kleine keukenmachine (bijv de bullit voor noten) en pureer het tot een egaal mengsel.
Wil je meer structuur in je omelet, klop dan het ei los met een vork en roer de erwtjes, grof gesneden munt, peper en zout erdoor.
Verhit een beetje vloeibaar vet in een koekenpan met anti aanbaklaag. Giet het eimengsel in de pan. Kantel de pan een beetje naar alle kanten zodat het mengsel gelijkmatig over de bodem verdeeld is. Strooi de kaas (feta of parmezaan) erover.
Gaar de omelet langzaam op de laagste stand met een deksel op de pan. Je hoeft de omelet niet om te draaien. Je kunt het doen om beide kanten te kleuren, voor de garing is een deksel voldoende.
Eet met of op een sneetje (versgebakken) brood.
Voeg als extra variatie een rode ui toe. Bak deze op laag vuur zacht en giet dan het eimengsel erover.
Reacties
Een reactie posten