De frisse smaak van de venkel past goed bij de romige mozzarella en zure kappertjes. Maak de salade af met tomaat en ijsbergsla en je hebt een heerlijke lunch!
Gril de venkel evt in porties als je de stukken niet in de grillpan passen, bijv omdat je de hoeveelheden verdubbelt.
Ingrediënten (1 persoon):
- ½ venkel
- 1 tomaat, in blokjes
- 2-3 blaadjes ijsbergsla, in grove stukken gescheurd
- 1 el kappertjes
- Ca 8 bolletjes mozzarella, doormidden
Voor de dressing:
- 1 el extra vierge olijfolie
- ½ el balsamicoazijn
- Versgemalen peper en zout
Verder:
- Grillpan
- Kwastje
- Wat olijfolie om te bestrijken
Bereiding:
Snijd de venkel in parten en bestrijk met wat olijfolie, bewaar wat sprietjes venkelgroen.
Verhit de grillpan op matig vuur. Leg de venkel in de pan en bak een paar min aan beide kanten totdat er grillstrepen verschijnen. Laat ze wat afkoelen.
Mix de ingrediënten voor de dressing.Maak het bord op met de ijsbergsla, tomaat, kappertjes, venkel en mozzarella. Druppel de dressing er naar smaak over en maak het af met wat gescheurd venkelgroen.
Reacties
Een reactie posten