Sugarsnaps met mangosaus

Een heerlijk wokgerecht met sugarsnaps en mangosaus voor 1 persoon!

Als je voor jezelf kookt, is het soms lastig om verschillende groentes te gebruiken zonder dat je veel overhoudt. Door 'snackgroentes' zoals paprika en radijs te gebruiken, voeg je veel kleur en smaak toe aan je wokgerecht. Deze groentes zijn, net als sugarsnaps heel goed in een pot in de tuin of balkon te laten groeien, koop bijv een snack paprika plantje bij een tuincentrum en zet deze in een wat grotere pot en je kunt er maanden van plukken!

Als bijgerecht heb ik nu een heel makkelijk en snel brood gemaakt. Het is een combinatie van een platbrood en een pannenkoek. Je kunt hier heel goed specerijen aan toe voegen, rooster bijv wat komijnzaadjes in de koekenpan die je later gaat gebruiken en meng deze door de bloem voordat je de melk toevoegd. Het maakt veel verschil of je het brood in olie of boter bakt, bij boter gaat de smaak met richting pannenkoek, bij olie richting platbrood. 


Ingrediënten (1 persoon):

Voor de saus:

- 2/3 mango

- 1/2 tl verse gember, fijngehakt

- 1 tl sesamolie

- 1/2 el citroensap

- 1 el zonnebloemolie

 

Voor het platbrood:

- 4 el zelfrijzend bakmeel  

- 4 el melk

- Zout

- 2 el olie of een klontje boter

- Evt wat komijnzaad, licht geroosterd

 

Verder:

- 1/3 mango, in blokjes

- 3-4 radijsjes, in reepjes

- Handvol sugarsnaps

- 2 snackpaprika's, in reepjes

- 80 gr gerookte kip, in reepjes

Bereiding:

Stop alle ingrediënten voor de saus in een maatbeker en pureer tot een dressing. 

Verhit een beetje olie in een wok en bak de sugarsnaps en paprika's een paar min. Voeg de mango, radijs en kip toe en roer de saus erdoor.

Maak ondertussen het brood. Meng de ingrediënten behalve het komijnzaad in een kom. Verhit een koekenpan met de olie of boter. Doe evt de helft van het komijnzaad in de pan.

Giet het deeg in de pan en druk het met een lepel de uitgelopen rand wat naar binnen. Druk evt nog wat komijnzaadjes bovenop het deeg.  Bak een paar min, draai om en bak tot het gaar en goudbruin is.

Serveer de sugarsnaps met het platbrood.

Tip: Maak voor een groter brood een deeg van 10 el zelfrijzend bakmeel en melk.


 



Reacties