Zalm met tomaten en ingelegde citroen

Een ideaal gerecht voor een zomerse avond! Zalm en cherrytomaatjes en ingelegde citroen uit de oven, makkelijk met Turks brood. 

Je kunt de schaal met de zalm en tomaten net iets boven het midden van de oven kunnen doen en dan leg je na 10 min het Turks afbakbrood op de bakplaat net onder het midden. Dip met het brood de heerlijke olie en tomatensap dat in de schaal zit!


Ingrediënten (2 personen):

- 170-200 gr zalmfilet, 1 stuk

- 1 ingelegde citroen, schil gehakt

- 1-2 el dille, fijngehakt

- 2 teentjes knoflook, geperst

- 6 el olijfolie

- 400 gr cherrytomaatjes, doormidden

- Versgemalen peper en zout

- Ruime ovenschaal, ingevet


Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Doe alle dille met de helft van de olie, citroenschil en knoflook in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout. Leg de zalmfilet in het midden van de schaal en verdeel de olie met de bolle kant van een lepeltje erover. Leg de tomaatjes eromheen in de schaal.

Doe de rest van de olie, citroenschil en knoflook met wat zout en peper in het kommetje en giet dit over de tomaatjes.


Bak de zalm en tomaatjes ca 20 min in de oven.

Serveer met Turks brood, dit kan de laatste 10 min mee in de oven.

 

 


Reacties