Met wat spinazie, tomaatjes, verse kruiden en zalm maak je met een paar ingrediënten een lekker bord pasta.
Heb je geen dragon, dan kun je bijv ook een paar venkelzaadjes mee fruiten met de sjalot en knoflook. De lichte anijssmaak van de dragon past heel goed bij de zalm.
Ingrediënten (2 personen):
- 170 gr zalmfilet, in stukken
- 150 gr spinazie, grof gesneden
- 250 gr cherrytomaatjes, doormidden
- 1 sjalot, halve ringen
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 el tomatenconcentraat of -puree
- 50-100 ml kookvocht van de pasta
- ½ el dragon, gehakt
- 1 el peterselie
- 150 gr penne (of andere pasta)
Bereiding:
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een wok en fruit de sjalot en knoflook een paar min op laag vuur. Doe de spinazie er in delen bij en laat een beetje slinken. Doe de tomaatjes erdoor en bak nog 2-3 min op middelhoog vuur.
Voeg de zalm en tomatenpuree toe.
Breng met het kookvocht van de pasta op de goede dikte en breng op smaak met de verse kruiden en peper en zout.Meng de uitgelekte pasta door de saus en serveer direct.
Reacties
Een reactie posten