Kabeljauw in kerrie kokossaus

Wist je dat je heel makkelijk een kerriesaus kunt maken zonder pakjes of zakjes? Met deze saus van kokosmelk en kerrie en een stukje witvis eet je een heerlijke maaltijd. 


Ingrediƫnten (3 personen):

- 200 gr kabeljauwfilet, evt ontdooid, in blokjes

- 1 ui, gesnipperd

- 2 teen knoflook, geperst

- 1 el kerriepoeder

- 1 tl komijnzaad

- 1 tl (gerookt) paprikapoeder

- 250 gr champignons, in plakjes

- 200 ml kokosmelk

- 2 bosuitjes, in ringen

Bereiding:

Verhit een beetje olie in een wok en fruit ca 2 min op laag vuur de ui, knoflook, kerrie, komijn en paprikapoeder.

Doe de champignons en kokosmelk erbij, zet het vuur hoger en breng aan de kook. Roer regelmatig door. Laat ca 10 min achtjes koken. Voeg de kabeljauw en bosui toe en laat zachtjes koken tot alles gaar is.

Serveer met noedels en wat (zoetzure) komkommer. 


Reacties