Een makkelijk lunchgerecht van gevuld deeg met snijbiet en feta. Je maakt het deeg met zelfrijzend bakmeel en Skyr of Griekse yoghurt.
Heb je geen snijbiet, dan kun je het vervangen door spinazie.
Ingrediënten (1 persoon):
- ca 100 gr snijbiet,
in stukken, steeltjes en blad gescheiden
- 1 teentje
knoflook, geperst
- 1 sjalot, gesnipperd
- 100 gr zelfrijzend
bakmeel
- 100 gr skyr
- Snufje zout
- 25 gr feta, in
blokjes
Bereiding:
Kneed het bakmeel met de skyr en zout met een (hand)mixer met deeghaken.
Laat 20-30 min rusten in een afgedekte kom.
Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Doe de steeltjes van de snijbiet met de knoflook en sjalot in de pan en bak kort aan. Doe het blad erbij en laat slinken.
Doe in een kommetje, roer de feta erdoor en veeg de pan schoon.
Rol het deeg uit en verdeel de snijbiet en feta aan één kant. Vouw het deeg dubbel met zo min mogelijk lucht ertussen. Druk de rand dicht met een vork.
Bestrijk 1 kant met olie en leg die kant onder in een hete pan. Bak 3-5 min op laag vuur, bestrijk de bovenkant met olie. Draai het deeg om en bak nog 5 min tot het gaar en goudbruin is.







Reacties
Een reactie posten