Deze lasagne is heel compact en daardoor ideaal om voor meerdere personen te maken. Er kunnen veel lagen pasta in de schaal omdat in de saus geen grote stukken groenten of vlees zitten.
Deze hoeveelheid is voor 3 grote of 4 gewone eters. Als je de hoeveelheid verdubbeld, dan past het nog steeds in een grote ovenschaal.
Serveer evt met salades als je veel eters hebt of geniet er zo van als je met een paar mensen eet.
Ingrediƫnten (3-4 personen):
- 1 ui,
gesnipperd
- 2 teentjes
knoflook, geperst
- 2 preien, in
halve ringen
- 1 klein blikje
tomatenpuree
- 1 el oregano,
vriesdroog
- 1 blik
cherrytomaatjes
- 200 gr
tomatenpulp, blik
- 200 gr
spinazie
- 100 gr serrano
ham
- 100 gr ricotta
- lasagnebladen
- Peper en zout
- ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Verhit een scheutje olie in een wok en bak de ui, knoflook
en prei aan. Voeg de tomatenpuree en oregano toe en bak deze een paar min mee.
Roer de cherrytomaatjes en tomatenpulp erdoor en voeg de
spinazie in porties toe. Laat de spinazie slinken en breng de saus op smaak met
peper en een beetje zout.
Doe een klein laagje saus in de schaal, leg hier een laag lasagnebladen op, de helft van de overgebleven saus, dan een laag met hamplakken.
Ga verder met een laag lasagne en de rest van de saus. Verdeel de ricotta over de saus en bak de lasagne in 30 min gaar.
Variatie: Maak een bechamelsaus (20 gr boter, 20 gr bloem, 200 ml melk) ipv de ricotta.




Reacties
Een reactie posten