Courgette en tonijn zijn erg lekker samen, in deze risotto heb je niet veel meer nodig om een heerlijk éénpansgerecht te maken.
Wil je meer courgette met tonijn eten? Maak dan deze gevulde courgette met tonijn.
Ingrediënten (4-6 personen):
- 350 gr risottorijst
- Ca 1,5 liter groentebouillon, warm
- 1 courgette, in blokjes
- 2-3 sjalotjes, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 el pesto, gekocht of zelfgemaakt (recept)
- 1 blikje tonijn op water, uitgelekt
Bereiding:
Zet de bouillon op laag vuur zodat het tegen de kook aan blijft.
Smelt een flinke klont boter en bak de rijst een paar min met de sjalotjes en knoflook op laag vuur. Zet het vuur iets hoger en bak de courgette een paar min mee, roer regelmatig.
Giet wat bouillon in de pan zodat de rijst net onder staat. Laat heel zacht koken. Voeg nieuwe bouillon toe als het vocht bijna opgenomen is door de rijst. Voeg aan het einde van de kooktijd (gebruik de aanwijzingen op de verpakking van de rijst als indicatie) kleine beetjes per keer toe. Proef af en toe om te controleren hoe gaar de rijst is.
Zet het vuur op zijn laagst als de rijst bijna gaat is en roer naar smaak de pesto erdoor. Voeg de tonijn toe en serveer.
Deze risotto kun je zo eten of met een kleine salade.




Reacties
Een reactie posten