Springrolls met geruld gehakt, knapperige groenten, gebakken uitjes en koriander. Erg lekker door het verschil in smaak en structuur.
Ik had nog een restje geruld gehakt van een dag eerder, maar je kunt ook gehakt rullen voor deze springrolls. Zorg dat het gehakt afgekoeld is voordat je de vellen gaat rollen.
Ingrediënten (1 persoon):
- 3 rijstvellen
- ca 100 gr
rundergehakt, licht gekruid, geruld en afgekoeld
- 1 lente-ui, in
schuine ringen
- 5 cm komkommer
in dunne reepjes
- paar el
gebakken uitjes
- paar takjes
koriander, blaadjes grof gehakt
- paar blaadjes
ijsbergsla, gescheurd
- evt 1 cm rode
peper, in dunne ringen
Voor de dipsaus:
- 3 el ketjap
manis
- 1 el oestersaus
Bereiding:
Rul het gehakt als je geen restje gebruikt. Verhit een
beetje vloeibaar vet in een koekenpan. Doe het gehakt in de pan en verdeel het
over de bodem van de pan. Strooi er een beetje zout, peper en evt andere
kruiden over. Roer de kruiden met een houten lepel door het gehakt, verdeel
hierbij het gehakt in stukken. Blijf roeren op matig vuur tot het gehakt gaar
is en uit kleine stukjes bestaat. Laat afkoelen.
Maak het dipsausje door alle ingrediënten in een kommetje
door elkaar te roeren.
Zorg dat de ingrediënten voor de vulling klaar liggen en
leg een plank neer.
Neem een wok of een plastic dienblad en vul met heet water. Leg 1 vel rijstvel in het water en laat het ca 20 seconden weken tot het vel wat soepeler is geworden.
Neem het vel uit het water, laat overtollig water eraf lopen via de rand van de pan/kom en leg op de plank. Leg de vulling in 1 lijn in het midden van het vel.
Vouw de zijkanten over de vulling heen en vouw dan de onderkant over de vulling naar boven. Rol van onder naar boven strak op en leg op een bord. Herhaal met de rest van de vulling en vellen.
Snijd diagonaal doormidden en serveer met de dipsaus.




Reacties
Een reactie posten