Scones

Lekker bij een high tea, maar het kan ook erg goed bij de lunch of als tussendoortje. Ik vind ze het lekkerst met clotted cream, jam en/of citrus curd (of lemon curd).

Clotted cream is beperkt verkrijgbaar in de supermarkten, meestal rond Pasen staat het in de koeling. De potjes zijn (dicht) redelijk lang houdbaar, dus ik koop er dan een aantal.

De scones zijn snel klaar, als je zin hebt in scones heb je ze in een half uur klaar!

 

Ingrediënten (8-9 stuks):

- 85 gr koude roomboter, in blokjes

- 300 gr bloem

- 1 zakje (15 gr) bakpoeder

- 30 gr poedersuiker

- snuf zout

- 100 ml karnemelk + extra om te bestrijken

- Uitsteekvorm of glas (7 cm doorsnee)

- evt wat citroenrasp

Bereiding:

Haal de bakplaat uit de oven en bekleed met een bakmat of met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 220 graden.

Zeef bloem, bakpoeder, poedersuiker en zout boven een kom en roer even met een vork. Voeg de boter en evt citroenrasp toe en wrijf het met je vingers tot een deeg van grove kruimels. Giet rustig de karnemelk erbij en kneed kort tot een zacht, egaal deeg. Gebruik evt wat extra karnemelk als het nog iets te droog is.

Rol het deeg uit tussen op een plank met een vel bakpapier erop tot een lap van ca 1 cm dik. Steek rondjes uit en leg die op de bakplaat. Vorm van het overgebleven deeg weer een plak en steek rondjes uit tot het deeg op is.

Bestrijk de scones met een kwastje met wat karnemelk. Bak ze in ca 12 min goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

Serveer met jam, clotted cream en / of citrus curd naar keuze. 




Reacties