Empanada's met feta

 

 

Een makkelijke avond- en/of lunchgerecht, waarbij veel variaties mogelijk zijn. Deze empanada's zijn ook ideaal om mee te nemen voor een (school)diner of (werk)lunch. Ze zijn zeer geliefd, zowel bij vegetariers als 'alles-eters'.

Zeker als je er meer maakt (20-25 stuks) met verschillende vullingen, dan is het handig om ze in het weekend of vrije middag te maken. Zo kun je rustig de bakplaten na elkaar bakken en hoeven ze niet gewisseld te worden halverwege de baktijd.


Ingrediënten (10-12 stuks):

- 200 g (geiten)feta, verkruimeld

- 100 g ricotta, uitgelekt

- 50 g half zongedroogde tomaatjes, in reepjes

- zout en versgemalen peper

- ½ losgeklopt ei

- Evt 1 takje – 1 bos basilicum, alleen de blaadjes, naar smaak

 

Op de foto ook de ingrediënten voor de empanada's met gekruid gehakt.


Bereiding:

Haal de bakplaten uit de oven en warm de oven voor tot 200 graden.

Laat 10-12 velletjes bladerdeeg ontdooien.

Roer voor de vulling de feta, ricotta, basilicum en tomaatjes door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

 

Leg een aantal velletjes bladerdeeg op de bakplaat, schep met een lepel wat vulling aan 1 kant van het vel. Bestrijk 2 zijkanten met het ei en vouw de empanada zo dicht dat de de lucht eruit gaat. Druk met een vork goed de randen dicht.

Pak nieuwe vellen bladerdeeg en vul deze ook. Ga door tot de bakplaat vol is (of de ingrediënten op).

Bestrijk de empanada’s met het ei en bak ca 18 min tot ze goudbruin en gaar zijn. Bak ze met 1 bakplaat tegelijk.

Leg ze op een rooster om af te koelen of eet ze gelijk op. 



Reacties