Filodeeg appelrolletjes -

 

Wat doe je met overgebleven filodeeg? Een lekker appeltoetje maken!

Ik had nog wat vellen filodeeg over van de aspergetaart en daar hebben we een lekker toetje van gemaakt door het deeg te vullen met appels en rozijnen.


Ingrediënten (3 stuks):

- 3 vellen filodeeg

- 2 appels, geschild en in stukjes

- handjevol rozijnen

- 1 tl kaneel

- 1 el suiker

- evt kleine el custardpoeder

- olijfolie 

- poedersuiker

Bereiding:

Haal het filodeeg een half uur van tevoren uit de koelkast, laat de verpakking gesloten. Haal een bakplaat uit de oven en bekleed met een bakmat of bakpapier. Warm de oven voor tot 210 graden.

Meng de appelstukjes met de rozijnen en breng op smaak met suiker, kaneel en evt custardpoeder. 

Leg 1 vel deeg op het aanrecht en bestrijk dun met olijfolie aan beide zijden. Leg 1/3 van de vulling aan 1 de onderkant van het deeg, houd 2 cm vrij aan de zijkanten. Vouw de onderkant van het deeg om de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol het vanaf de onderkant op tot een rolletje. Leg met de naad naar beneden op de bakplaat en maak de andere rollen.

Bak de rollen in ca 15 min goudbruin in de oven.  

Bestrooi met wat poedersuiker en serveer warm.

Je kunt het vel ook halveren voor het vullen, zo krijg je smallere rollen, ideaal om als 'tussendoortje' te nemen of als je minder vellen (over) hebt.




Reacties