Een lekker koekje voor bij de koffie of als tussendoortje.
Ik had nog parelsuiker over van mijn suikerbrood, dat smaakte erg lekker op de koekjes, maar je kunt ook suikerklontjes gebruiken. Plet deze wat tot grove stukjes.
Ingrediƫnten (20-25 stuks):
- 125 gr witte basterdsuiker
- 175 gr ongezouten boter
- 250 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 ei, losgeklopt
- 1 tl kaneel
- Snufje zout
- Ca 20 gr geschaafde amandelen, verkruimeld
- Ca 30 gr parelsuiker
Bereiding:
Mix de boter met de suiker romig. Zeef het bloem met bakpoeder en kaneel boven de kom en voeg het samen met het zout en de helft (ca 25 gr) van het ei toe. Kneed kort tot een egaal deeg. Verpak het in folie en laat het ca 1 uur rusten in de koelkast.
Haal ondertussen de bakplaat uit de oven en warm de oven voor tot 180 graden.
Leg een vel bakpapier op het aanrecht, leg het deeg erop, druk wat plat en leg nog een vel bakpapier erop. Duw het met je handen iets platter en rol dan het dan met een deegroller uit tot een plak van 3-5 mm. Probeer zoveel mogelijk een rechthoek te krijgen.
Haal het bovenste vel bakpapier weg en leg de plak deeg met bakpapier en al op de bakplaat.
Bestrijk met de rest van het ei en strooi de suiker en amandelen erover, druk dit iets aan.
Zet de bakplaat in de oven en bak in ca 20 min goudbruin.
Haal de bakplaat uit de oven en snijd de plak in repen van 3 cm breed en 5-6 cm lang. Laat ze nog even afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op een rooster om volledig af te koelen.
Reacties
Een reactie posten