Flammkuchen met rode bietjes en feta

 

Een makkelijke taart met bietjes. Lekker als lunch voor 4 personen, of met een salade is het voldoende voor 2-3 personen.

De feta en pesto die evt overblijven zijn goed te combineren in een pasta of een salade. 

Flammkuchendeeg geeft een dunne knapperige bodem, als je het niet kunt vinden, dan kan het vervangen worden door bladerdeeg.

 

Ingrediënten (2-4 personen):

- 1 rol flammkuchendeeg

- 125 gr crème fraîche

- 1 ½ el pesto (zelfgemaakt of potje)

- 250 gr rode bietjes, gekookt en in plakken

- 75 gr feta, verkruimeld

- Handje ongebrande walnoten grof gehakt

- verse tijm, alleen blaadjes

- peper en zout

Bereiding

Haal een bakplaat uit de oven. Warm de oven voor tot 200 graden.

Maak evt de pesto volgens het basisrecept. Rol het deeg met bakpapier uit op de bakplaat.

Roer de pesto door de crème fraîche en smeer over het deeg. Leg de plakjes biet erop en verdeel de feta en walnoten erover. Strooi wat tijm, peper en zout naar smaak erover.

Bak in ca 25 min gaar en goudbruin.


Serveer bijv met een salade met milde smaken zoals komkommer, botersla en een vinaigrette van olie en azijn.

Reacties