Aardappelschaaltjes met tijm en rozemarijn

Een makkelijk bijgerecht. Meng de aardappel met kruiden en zet bak de schaaltjes in de oven.

Een aantal jaren geleden kocht ik eenpersoons ovenschaaltjes bij een actie van de Albert Heijn. Ik gebruik ze regelmatig en dit gerecht is ook goed te combineren met Visschaaltjes met prei en champignons. Zet eerst de schaaltjes met aardappels in de oven en zet de visschaaltjes de laatste 15 min erbij zodat ze gelijk klaar zijn. 

Als de schaaltjes vol zijn, dan zijn  2 schaaltjes voldoende voor ons drietjes. Als je een grote eter bent, maak dan 1 schaaltje per persoon. 

 

Ingrediënten (2-3 personen):

- 300 gr aardappels, geschild en in gelijke blokjes

- 1 teen knoflook

- 1 tl tijm (vriesdroog) of 1 el vers

- 1 tl rozemarijn

- Mespunt kerrie

- Peper en zout

- 2 el olijfolie

- 2 eenpersoons ovenschaaltjes, ingevet


Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Doe de olijfolie in een kommetje en pers de knoflook erboven uit. Roer de kruiden en specerijen erdoor.

Doe de aardappels in de ovenschaaltjes en besprenkel met de kruidenolie, roer met een vork zodat alle aardappels met olie bedekt zijn.

 

Bak de aardappels ca 30 min in de oven tot ze gaar zijn. Roer halverwege nog een keer door.

Als je de aardappels voorkookt, dan is 20 min in de oven voldoende.


 

 


 

 

 

Reacties