Visschaaltjes met prei en champignons

Een snel en lekker visschaaltje uit de oven. Je kunt kabeljauw of zalm gebruiken, allebei soorten zijn lekker!

Een aantal jaren geleden kocht ik eenpersoons ovenschaaltjes bij een actie van de Albert Heijn. Ik gebruik ze regelmatig en dit gerecht is ook goed te combineren met Aardappelschaaltjes met tijm en rozemarijn. Zet eerst de schaaltjes met aardappels in de oven en zet de visschaaltjes er later bij zodat ze gelijk klaar zijn. 

Als de schaaltjes vol zijn, dan zijn  2 schaaltjes voldoende voor ons drietjes. Als je een grote eter bent, maak dan 1 schaaltje per persoon.


Ingrediënten (2-3 personen): 

- 130 gr kabeljauw of zalm, in stukken van 2x2 cm

- 1 prei, in dunne halve ringen

- 125 gr champignons, in plakjes

- 100 ml (vis)bouillon

- 1 el bloem

- 1 el boter

- peper

- 2 el kaas, geraspt

- 1 el paneermeel

- 2 eenpersoons ovenschaaltjes, ingevet

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Meng de kaas met het paneermeel.

Verhit een scheutje (olijf)olie in een koekenpan en bak de champignons ca 3 min. Voeg de prei toe en bak even mee.

Zet het vuur laag en schuif de groenten naar de zijkant van de pan, zodat het midden vrij is. Smelt de boter in het midden en voeg de bloem toe en bak 2 min. 

 

Giet de bouillon erbij en roer goed met een garde zodat er geen klontjes meer zijn.Roer de groentes erdoor en breng op smaak met wat peper. Schep de stukken vis erdoor.


 

Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes en strooi het kaas-paneermengsel erover.

Bak 15 min in de oven.


 

 

 


Reacties