Spaghetti aglio e olio

 

Een simpele, maar lekkere spaghetti. Ideaal voor een doordeweekse dag, spaghetti met knoflook en olie met peper.

Eet deze pasta met een salade voor een complete maaltijd, erg lekker met de Salade van palmkool en komkommer. De hoeveelheid is erg makkelijk aan te passen aan het aantal eters, serveer het bijv met 2 verschillende salades als je meer porties maakt.

 

Ingrediënten (2-3 personen):

- 75-100 g spaghetti

- 2 teentjes knoflook, geperst

- ½ rode peper, ontdaan van de zaadlijsten, fijngehakt

- 2 el verse peterselie, gehakt

- 250 ml bouillon

- klontje roomboter

- Olijfolie

- Parmezaanse kaas naar smaak, geraspt

 

Bereiding

Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit de knoflook en peper op laag vuur. Doe de bouillon en boter erbij, breng kort aan de kook en zet het vuur uit.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Spoel niet na met koud water, maar sprenkel na het afgieten wat olijfolie erdoor. Voeg de spaghetti toe aan de wok en roer alles door elkaar. Breng evt verder op smaak met zout en peper.

Voeg de peterselie en Parmezaanse kaas naar smaak toe op de borden.

Serveer met een salade.


Variatie: Gebruik evt chilivlokken ipv rode peper. Het is dan een pasta die uit de voorraadkast gemaakt kan worden en het aantal porties vooraf niet bekend hoeft te zijn.

Reacties