Noedelsoep met zalm

Een snelle maaltijdsoep voor 1 dag. Paksoi, zalm en sojasaus zijn een goede combinatie. In deze noedelsoep komen ze samen. De groentes en noedels garen in de bouillon.

De zalm bak je apart, maar eet je wel in de soep. Je kunt ook een andere vis gebruiken zoals kabeljauw of tonijn. Verse vis werkt bij deze soep beter dan vis uit de vriezer. 

Wil je een noedelsoep waarbij alles in 1 pan zit, kijk dan eens naar deze kippensoep met noedels.


Ingrediënten (2-3 personen):

- 1 liter groentebouillon, van blokjes

- 1 prei, in halve ringen

- 1 paksoi, in reepjes (groen en wit apart)

- 1 teen knoflook, geperst

- 90 gr (udon) noedels

- 1 el sojasaus

- Ca 170 gr zalmfilet

- Peper, zout


Bereiding:

Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een grote pan en fruit de knoflook kort op laag vuur. Voeg de prei en het witte van de paksoi toe, zet het vuur wat hoger en bak even mee.

Voeg de bouillon toe en laat en breng aan de koek. Laat dit zo'n 5 min zachtjes koken, doe de noedels erbij. Breng opnieuw aan de kook en kook dan nog ca 3 min. Doe dan het groene van de paksoi en de sojasaus erbij en kook nog zo’n 2 min tot de groentes en noedels gaar zijn.

Bestrooi de zalm met een beetje zout en peper en bak het in een koekenpan of grillpan een paar min aan beide kanten.

Doe de soep in de soepkommen, verdeel de zalm in porties en leg het op de soep.

Variatie: wil je deze soep vegetarisch eten? Voeg dan wat pinda's toe bij het serveren ipv de zalm.


Reacties