Risotto met gedroogde paddenstoelen en paprika

 

Deze vegetarische risotto is makkelijk te maken en krijgt door de gedroogde paddenstoelen een krachtige smaak.

Maak je liever een risotto met verse champignons en paprika's, probeer dan deze Risotto met prei, paprika en champignons.


Ingrediënten (5-6 personen):

- 400-450 gr risottorijst

- 1 ui, gesnipperd

- 2 teentjes knoflook, geperst

- 1 liter (groente)bouillon, van blokjes

- 1 pot gerookte paprika, in reepjes

- 15 gr gedroogde paddenstoelen

Bereiding:

Week de paddenstoelen ca 30 min in lauw water, knijp ze uit en snij fijn. Zeef het weekvocht (het laatste beetje met zand niet) en bewaar.

Zet de bouillon op een laag vuur en houdt warm.

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui met knoflook een paar min op laag vuur. Zet het vuur wat hoger en doe de rijst erbij. Roer goed door.

Giet het vocht van de paddenstoelen erbij en roer tot het door de rijst is opgenomen.

Voeg dan een lepel bouillon toe.

Als de bouillon bijna opgenomen is, dan kan er weer nieuwe bijgeschept worden. De risotto moet heel zachtjes koken, een beetje ‘sudderen’ is voldoende. De risotto is klaar als de korrels beetgaar zijn, afh van het merk zal het zo’n 18 minuten duren. Het is een kwestie van proeven, het moet ‘bijna zacht’ zijn. Er blijft waarschijnlijk wat bouillon over.

Voeg halverwege de kooktijd de paddenstoelen en paprika toe en meng dit met de rijst.

Serveer met bijv met een salade van venkel en sinaasappel.


Reacties