Pangasiusfilet met woksaus

 

Een makkelijk en snel wokgerecht voor een doordeweekse dag. Maak zelf je woksaus van sojasaus, gembersiroop en citroen.

Je kunt het wat meer pit geven door wat fijngesneden rode peper toe te voegen. Wil je een wat uitgebreidere saus met oa vissaus? Kijk dan eens bij de Kip met honing-gember woksaus.


Ingrediënten (2 personen):

- 200 gr pangasiusfilet, in blokjes

- 150 gr taugé

- Klein stronkjes broccoli, in roosjes

- 1 (rode) paprika, in blokjes

- 2 lente-uitjes, in ringen

- 2 el gembersiroop

- 4 el sojasaus

- 1 el citroensap

- Versgemalen peper

Bereiding:

Verhit een scheutje zonnebloemolie met de helft van de sojasaus op hoog vuur in een wok. Doe de vis met groenten in de pan en bak op hoog vuur, roer regelmatig. Zet het vuur wat lager en breng op smaak met gembersiroop, sojasaus, citroensap en peper.

Lekker met naanbrood.


Reacties