Gingerbread koekjes

 


Heerlijke gingerbread koekjes! Je kunt ze maken met deze gingerbread cookie mix of een kant en klare mix uit de (bak)winkel.

Deze koekjes blijven oa goed in vorm door ze goed te koelen, je kunt het deeg zelfs 1-2 dagen in de koelkast laten liggen. Gebruik ook niet teveel boter of ei in je koekjesdeeg.


Ingrediënten (40-60 stuks):

- 350 gr bloem

- 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

- 130 gr pannenkoekenstroop

- 100 gr bruine suiker

- Snuf zout

- 1 ei, op kamertemperatuur

- 2 el gingerbread kruiden (zelf gemaakt of gekocht)

- Koekjessteker

Bereiding:

Meng de kruiden en zout door de bloem. Doe de boter met de suiker in een grote kom en mix met een handmixer romig. Mix de stroop en het ei erdoor.

Voeg het bloemmengsel in delen toe en meng door het deeg. Maak twee bollen van het deeg en verpak in huishoudfolie. Laat 4 uur in de koelkast rusten.

Haal een bakplaat uit de oven en bekleed met een bakmat of bakpapier. Warm de oven voor tot 160 graden.

Rol 1 portie van het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot een dikte van ca 2 mm en steek koekjes uit.

Bak ze in 12-13 min gaar en goudbruin in de oven. Laat 5 min op de bakplaat rusten en laat ze dan volledig afkoelen op een rooster. 

Maak ook de tweede portie koekjes voor een volle koektrommel.

Variatie: Maak dikkere koekjes. Rol het deeg uit tot  3-4 mm en bak ca 15 min in de oven.


Reacties