Kleurrijk wokgerecht

 

Een kleurrijk wokgerecht met een zoete tint door de perziken. Dit is een voorbeeld van een gerecht waarvan je niet 'merkt' dat het vegetarisch is. Eet je altijd vegetarisch, voeg dan bijv pinda's of cashewnoten toe.

In dit gerecht maak ik de saus eerst in een kom en laat het bij de groenten in de pan garen. Wil je de saus wat dunner maken, maak het dan in een aparte pan zoals de saus in deze foe yong hai.

Je kunt variëren met de groente, ik had nog wat erwtjes liggen, dus die konden erin. Heb je andere groente liggen, snijdt het in blokjes of repen en voeg het afhankelijk van de kooktijd toe met de wortel of de perzik.

 

Ingrediënten (4-5 personen):

- 1 klein blikje tomatenpuree

- 1 el maizena

- 1 el sojasaus

- 1 ½ tl Five spice- of babi pangang kruiden

- 1 blik perziken op sap (sap en perziken), perziken in stukken

- 1 rode ui, in halve ringen

- 2 paprika’s, in reepjes

- 3 wortels, in plakjes

- 3 tenen knoflook, fijngehakt

- 3 cm verse gemberwortel, fijngehakt

- 2 bosuitjes, in halve ringen

- ½ verse rode peper, fijngehakt

- 1 paksoi, in stukken, wit en groen gescheiden

- Evt handvol fijne tuinerwtjes, diepvries

Bereiding:

Neem een kom en roer de maizena en tomatenpuree door elkaar. Voeg de specerijen en sojasaus toe en roer het goed door. Giet het sap van de perziken erbij en roer tot een gladde saus. 

Verhit een scheutje olie in een wok. Fruit op laag vuur de ui, knoflook, rode peper en gember ca 3 min aan.

Zet het vuur wat hoger en doe de paprika, bosui en wortel erbij. Bak een paar min en doe dan de erwtjes, wit van paksoi en perzik erbij.

Roer de groenten goed door elkaar en voeg dan de saus toe. Laat op middelhoog vuur zachtjes sudderen tot de groenten bijna beetgaar zijn. Voeg het groene van de paksoi toe en breng evt nog verder op smaak met extra sojasaus.

Serveer met noedels, rijst of naanbrood.


Reacties