Elk jaar maak ik minimaal 1 keer mosselen in het mosselseizoen. Vaak maak ze redelijk standaard door ze met groentes en wijn te koken en met een (knoflook)saus te eten. Dit wissel ik af met een andere bereiding zoals deze gewokte mosselen. Door gember, knoflook en limoen mee te wokken zit er veel smaak aan de mosselen en hoeft er geen sausje meer bij.
Dit recept heb ik gebaseerd op de Oosterse mosselen uit de wok van visrecepten.
Wil je 'gewone' gekookte mosselen? Kijk dan eens bij mijn basisrecept voor mosselen bereiden.
Ingrediënten (1 persoon):
- 1 kilo mosselen, schoongespoeld en kapotte verwijderd
- 2 bosuitjes, in ringen
- 1 teen knoflook, in dunne plakjes
- 2 cm verse gember, in dunne plakjes
- ½ limoen, rasp en sap
- scheutje zonnebloemolie
- 1 el zoete chilisaus
- scheutje sojasaus
Bereiding:
Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en gember een paar min op laag vuur. Roer de limoenrasp, bosuitjes en mosselen erdoor.
Bak de mosselen al omscheppend ca 3 min op hoog vuur en
schenk dan de chilisaus en 1 el limoensap erbij. Bak nog ca 3-4 min tot alle
mosselen open staan.
Reacties
Een reactie posten