Filodeegtaartje met courgette

 

Deze filodeeg taart is snel gemaakt en ideaal als je wat lekkers bij de lunch, makkelijke avondmaaltijd of high tea wilt serveren!

Maak de pesto volgens dit recept of gebruik uit een potje. Bij dit taartje maakt het niet zoveel uit als er wat scheuren in het filodeeg zitten, zorg dat ze niet in alle vellen boven elkaar zitten.


Ingrediënten (2-4 personen):

- 3 vellen filodeeg

- 1 (kleine) courgette, in de lengte in plakken

- 3 el kwark

- 1 el pesto

- Olijfolie, om te bestrijken

- Kwastje

Bereiding:

Haal het filodeeg een half uur vantevoren uit de koelkast. Haal een bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier, warm de oven voor tot 200 graden.

Meng de kwark met de pesto. Bestrooi de courgette plakken met zout en peper, hussel om.

Leg een vel filodeeg op de bakplaat en bestrijk dun met olijfolie, leg er nog een vel op, bestrijk weer en leg het derde vel erop. 

Smeer het pesto-kwarkmengel voorzichtig over het deeg. Leg de plakken courgette iets overlappend erop en bestrijk dun met olijfolie. 

Bak de taart in 10-15 min krokant en goudbruin.


 

Reacties