Gekruide zalm uit de oven

 

Een lekker stuk zalm uit de oven, met een licht pittige kruidenmarinade van chili, paprika en oregano. 

Lekker voor een doordeweekse dag of een etentje met vrienden.

Maak het pittiger door wat meer chilivlokken te gebruiken, of laat het weg als je de milde variant wilt. Houd je niet van chili, maak dan deze zalm met pesto.
Ik gebruik het liefst verse oregano, maar heb je geen plantje in de tuin staan, neem dan gevriesdroogd.

 

Ingrediënten (2): 

- 2 zalmfilets met huid

- Paar takjes verse oregano, alleen blaadjes, grof gehakt (anders ca 1 el vriesdroog) 

- 1 teen knoflook, geperst

- 2 tl gerookt paprikapoeder

- Snufje chilivlokken

- Versgemalen zout

- 2 el olijfolie

- Ovenschaal, niet ingevet

Bereiding:

Leg de zalm met de huid onder in de ovenschaal. Meng de olie met de kruiden en specerijen in een kommetje en verdeel het over de zalm. Strijk met de bolle kant van de lepel over de boven- en zijkanten tot alles bedekt is.

Laat ca een kwartier marineren op kamertemperatuur. Warm ondertussen de oven voor tot 200 graden.

Bak de zalm ca 12 min in de oven. Schep de filet van de huid en serveer bijv met boontjes en rijst.


 


Reacties