Zalm met pesto uit de oven

 

Met een stukje zalmfilet kun veel meer dan alleen bakken. Even vullen met wat pesto en een kwartiertje in de oven en je hebt een heerlijk visje.

Deze zalm is lekker met aardappels (puree, gekookt of friet) en boontjes. Ook makkelijk als je mee-eters hebt, neem wat meer stukken zalm en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Je kunt de zalm van tevoren klaar maken en net voor het eten schuif je de schaal in de oven. Maak dan bijv. een schaal appelcompote of een komkommersalade erbij.

Houd je van meer pit? Maak dan deze gekruide zalm uit de oven!


Ingrediënten (2-3 personen):

- 300 gr zalmfilet op huid, in 2 of 3 stukken

- 5 el pijnboompitten, licht geroosterd

- Ca 5 el pesto (potje of zelfgemaakt)

- Ovenschaal, ingevet

Bereiding:

Warm de oven voor tot 200 graden.

Leg de zalm met het vel naar beneden in de ovenschaal en maak een 2 cm diepe gleuf in de zalm. Vul dit met pesto en smeer de rest over de bovenkant van de zalm.

Bak de zalm ca 15 min en strooi de pijnboompitten erover.


 

Reacties