Tonijnquiches

Deze quiches zijn gevuld met tonijn en groenten. Serveer met wat salade voor een avondmaaltijd, maak 3 quiches per volwassene. Of eet ze bij een high tea of uitgebreide lunch, maak de quiches dan evt in een mini-muffinvorm en verkort de oventijd.

Wil je vegetarische quiches maken, vlees gebruiken of andere groentes? Kijk dan eens bij dit recept voor inspiratie!

 

Ingrediënten (8 stuks):

- 1 blikje tonijn op olie, uitgelekt

- 8 vellen hartig taartdeeg, ontdooid

- 1 teentje knoflook, geperst

- 1 el kappertjes

- 1-2 bosuitjes, in ringen

- 1 paprika, in kleine blokjes

- 1-2 tomaten, in kleine blokjes

- Paar takjes peterselie, fijngehakt

- 100 ml kookroom

- 4 eieren

- Peper en zout

- Muffinvorm, ingevet

Op de foto ontbreken de tomaten en de room.


Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook, bosuitjes, paprika en kappertjes even aan. Roer de tonijn erdoor.

Doe de vellen bladerdeeg in de vorm en vul ze met het tonijnmengsel. Verdeel de tomatenblokjes erover en giet rustig het eimengsel erover (zodat het tussen de groenten tot de bodem gaat) en zet de vorm in de oven.

 
Bak ca 30 min in de oven tot de quiches gaar zijn, dek evt aan het einde af met aluminiumfolie.

 
Serveer met wat tomaten en komkommer of een ander salade.

 

Reacties