Gemarineerde kip is erg lekker in een salade. Voor deze salade marineer je de kip met cajunkruiden en combineer je het met tomaatjes, komkommer, avocado, sla en een dressing.
Ik heb zelf specerijen voor de cajunkruiden gemengd volgens dit recept. Het recept voor de ingelegde rode uien komt later deze week.
Deze salade is erg lekker als lunch of voor meer personen als voorgerecht.
Ingrediënten (2 personen):
Voor de salade
- Handvol cherrytomaatjes, doormidden
- ½ komkommer of 2-3 snack komkommers, in halve maantjes
- 1 Avocado, in blokjes
- 1 -2 el ingelegde rode ui
- Handvol rucola of gemende sla
Voor de kip cajun:
- 1 kipfilet, in repen
- 1 el
cajunkruiden, (bijv volgens dit recept)
- 2 el zonnebloemolie
- 1 teen knoflook, geperst
Voor de dressing:
- 2 el mayonaise
- 1 el honing
- ½ el citroensap
- 1 el olijfolie extra vierge
- Versgemalen
zout en peper
Bereiding:
Doe de zonnebloemolie met de cajunkruiden en knoflook in
een kom. Roer de kip erdoor en laat minimaal 30 min op kamertemperatuur marineren.
Mix met een (kleine) garde de ingrediënten van de dressing door elkaar. Laat het in de koelkast koud worden terwijl de kip marineert.
Bak de kip op laag vuur tot de kip gaar is. Laat afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur.
Verdeel over elk bord sla met tomaatjes, komkommer, rode ui en avocado, leg de kipreepjes erop en serveer naar smaak met de dressing.
Variatie: voeg wat stukjes verse mango toe aan de salade.
Reacties
Een reactie posten