Tuinbonen met tomaatjes

 

Tuinbonen en tomaat is een lekkere combinatie, op smaak gebracht met sjalot, knoflook en tijm.

Ik had een paar tuinbonen om te oogsten en door het aan te vullen met wat cherrytomaatjes is was het voldoende voor 1 persoon. Handig als je een keer alleen eet! Eet wel met meer personen, dan is dit recept makkelijk te vermeerderen. 

De tuinbonen zijn erg lekker met garnalenspiesjes in salie-knoflookolie.

Ingrediënten (1 persoon):

- Handvol tuinbonen

- Handvol cherrytomaatjes, in kwarten

- 1 kleine (of halve) sjalot, fijngesnipperd

- 1 kleine teen knoflook, geperst

- Paar takjes tijm, gerist

- Versgemalen peper en zout

Bereiding

Dop de tuinbonen en kook ze ca 8 min.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook een paar min op laag vuur. Voeg de tomaat toe en bak een paar min mee.

Roer de tuinbonen en tijm erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met (gebakken) aardappels en vlees of vis.



Reacties