Gevulde varkenshaas

Varkenshaas gevuld met kastanjechampignons en cashewnoten. Lekker als er gasten komen eten of bijvoorbeeld voor Kerst. 

Pas het aantal porties dat je uit 1 varkenshaas haalt aan aan de hoeveelheid bijgerechten en/of gangen die geserveerd worden. Als je met meer mensen eet, vul dan meer varkenshaasjes en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.


Ingrediënten (2-3 personen):

- 250 gr varkenshaas (1 stuk)

- 200 gr (kastanje)champignons, in kleine blokjes

- 1 sjalotje, fijngesnipperd

- handvol cashewnoten, fijngehakt

- 4-5 plakjes Serranoham

- 1 eidooier

- Paar blaadjes basilicum, grofgehakt

- Peper en evt zout

Bereiding:

Warm de oven voor tot 200 graden.

Verhit een koekenpan (zonder olie) en rooster de cashewnoten op laag vuur tot ze wat gaan kleuren. Doe er een klein beetje olie bij en doe de sjalot met de champignons erbij. Bak alles een paar min op middelhoog vuur.

Zet het vuur uit en roer de eidooier, peper,  evt zout en basilicum erdoor.

Neem een scherp mes en snij de varkenshaas open aan 1 lange kant, laat de andere lange kant en de twee uiteinden aan elkaar. Vul het vlees met het champignonmengsel. Rol de plakken ham om het vlees.

Veeg de koekenpan schoon en verhit een beetje boter. Bak de varkenshaas op heet vuur aan rondom even aan. Leg in een ovenschaal (invetten niet nodig), doe evt de rest van de vulling ernaast en bak het in ca 25 min gaar. Meet evt de kerntemperatuur met een vleesthermometer, de varkenshaas is goed bij 65 graden.

Lekker met gebakken aardappels en appelcompote of rodekool.


 


Reacties