Salade van paprika, komkommer, tomaat en wilde rijst

 

Deze rijstsalade is lekker als lunch of als avondeten met evt een stukje vlees of vis erbij.

Ik heb wilde rijst gebruikt, maar een andere wat vastere rijstkorrel is ook lekker.


Ingrediënten (3 personen):

- 2 paprika’s, in stukken

- 3 (tasty tom) tomaten, in stukken

- 1 komkommer, in blokjes

- 75-100 gr wilde rijst

- Paar takjes peterselie, blaadjes grof gehakt

Voor de dressing:

- 3 el extra vierge olijfolie

- 1 el balsamicoazijn

- ½ - 1 el honing

- Versgemalen peper en zout

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de dressing door de ingrediënten hiervoor door elkaar te roeren.

Doe de afgegoten rijst in een kom en roer de helft van de dressing erdoor, laat afkoelen tot lauw.

Meng alle groenten, de peterselie en de rest van de dressing erdoor en serveer bijv. met een gevulde kipfilet.


 



Reacties