Casinobrood

 

Met 2 broodblikken van dezelfde maat maak je makkelijk zelf je eigen casinobrood! Misschien moet je het een keer uitproberen omdat het brood net wat groter of kleiner uitvalt dan je wilt, maar dat is een goede reden om dit vaker te bakken....

Meet de inhoud van je broodblikken (in mijn geval 2 blikken van 0,8 liter, dus 1,6 liter totaal). Maak de hoeveelheid deeg dat iets minder dan de helft van het volume is in grammen (ik had met 710 gram deeg de vormen bijna gevuld). Zo heb je genoeg deeg om de blikken zo veel mogelijk te vullen, maar wel een volledige (oven)rijs te krijgen

Kijk evt bij mijn recept voor wit melkbrood hoe je het deeg maakt voor de broodblikken.


Ingrediënten (1 brood):

- 400 gr tarwebloem (minimaal 13% eiwit)

- 6,5 gr gist

- 8 gr zout

- 270 gr melk, kamertemperatuur

- 25 gr boter, kamertemperatuur

- 2 broodvormen van 0,8 liter, ingevet met wat olie

- (Rollade)touw, in 2-3 stukken van ca 50 cm

Bereiding:

Doe bloem, gist, zout en melk in een kom van bijv een kitchenaid en kneed ca 5 min. Voeg de boter toe en kneed nog ca 6 min tot een soepel deeg.

Doe het deeg in een licht ingevette kom en dek af. Laat ca 50 min rijzen en sla het dan een paar keer door op een plank. Rol het deeg uit met een deegroller (druk niet alle lucht eruit) tot een rechthoek lengte van het bakblik. Rol losjes op en laat 10 min rusten onder een schone theedoek op glazen.

Bol strak op en leg het deeg in 1 van de twee blikken. 

Zet de ander erop en bind dit met het touw vast.

Laat 50 min rijzen, warm aan het einde de oven voor tot 220 graden.

Zet (zonder dat je het deeg bekijkt) de blikken in de oven. Bak eerst 20 min op 220 graden, dan nog 10 min op 200 graden.

Open de blikken voorzichtig en laat het brood afkoelen op een rooster.



 


Reacties