Kaas-ui bollen

 

Door ui en/of kaas toe te voegen aan je brooddeeg krijg je een lekkere variatie op witte bolletjes. Deze kaas-ui bollen smaken goed met kaas of ander beleg.

Heb je de smaak te pakken en wil je meer broodjes bakken? Kijk dan eens hier!


Ingrediënten (9 stuks):

Voor het deeg:

- 380 gr bloem, bijv Amerikaans patent

- 240 gr melk, kamertemperatuur

- 7 gr gist

- 7 gr zout

- 15 gr suiker

- 50 gr ei, op kamertemperatuur

- 50 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

 

Voor de vulling:

- 60 gr belegen kaas, geraspt

- Ca 30 gr ui, in halve ringen

 

Voor de topping:

- 20 gr belegen kaas, geraspt

- Ca 20 gr ui, in halve ringen

- Melk, voor bestrijken

Bereiding:

Fruit de ui een paar min op laag vuur, verdeel in 3/5 voor de vulling en 2/5 voor de topping. Snijd de ui voor de vulling kleiner.

Doe de ingrediënten voor het deeg op de boter na in de kom van de Kitchenaid en kneed ca 5 min op stand 2. Voeg de boter toe en kneed nog 6 tot 7 min. Voeg de kaas en ui voor de vulling toe en kneed verder tot het deeg goed is (ca 15 min totaal, de kom moet schoon worden).

Laat het deeg afgedekt in een licht ingevette kom een uur rijzen.

Sla het deeg door en verdeel het in 9 porties van ca 90 gr.

Bol losjes op en laat rusten onder een theedoek op glazen. Bol de broodjes strak op, leg op een bakmat en laat nog 35 min rijzen. Test of het deeg door te kijken of een vingerafdruk rustig weg gaat, het is dan goed. Verwarm ondertussen de oven voor tot 180 graden, zorg dat de bakplaat net onder het midden zit (haal evt het rooster eruit).

Bestrijk de bolletjes met een beetje melk en doe de rest van de kaas en uienringen erop. 

Druk wat aan en bak de broodjes in ca 25 min goudbruin en gaar. Dek evt na 20 min af met aluminiumfolie als de uien te donker worden.


 

 

Reacties