Paella met tomaten en chorizo

 

In paella hoort eigenlijk vis, maar je kunt het ook met kip en chorizo maken!

Als je wel paella wilt eten, maar als je met mensen eet die niet van schaaldieren (mosselen) houden, dan kun je het met vlees maken. Wil je paella met vis? Kijk dan bij dit recept .

Ik had onverwachts geen erwtjes meer in de diepvries, dus ik heb wat boontjes uit de tuin erbij gedaan, dit is een lekkere variatie!


Ingrediënten (4-6 personen):

- 300 gram paellarijst

- 300 gr kipfilet, in blokjes

- 200 gr chorizo, zonder vel, in plakjes

- Ca 900 ml kippenbouillon

- 2 paprika’s, in stukken

- 6 tomaten, ontveld en in stukken

- 1-2 uien, gesnipperd

- 3 teentjes knoflook, geperst

- Handvol erwten, evt diepvries

- 1-2 tl gerookt paprikapoeder

- Versgemalen peper

Bereiding:

Kruid de kip met het paprikapoeder en de peper (dit kan op de snijplank). 

Verhit een beetje olie in een wok en bak de kip al omscheppend gaar. Haal uit de pan (laat het vet zitten). Bak de chorizo in dezelfde pan tot het vet eruit loopt en het krokanter wordt. Haal ook uit de pan, laat het vet zitten.

Zet het vuur lager en fruit de ui en knoflook in het vet van het vlees. Voeg de rijst, bouillon, paprika’s, tomaten en het vlees toe. Laat 15-17 min sudderen tot de rijst gaar is. Voeg een paar min voor het einde de erwtjes toe.



Reacties